Dag 4: Matlagingskurs i Seoul

Tre uker før vi dro til Sør-Korea hadde jeg allerede meldt oss på et matlagingskurs i Seoul. Siden vi begge er ganske kulturelle sjeler, ville vi oppleve mest mulig, og hva er vel mer kulturelt enn å lage nasjonalretten deres; kimchi? En av verdens sunneste matretter og Koreas stolthet. Valget falt på Food and Culture Academy, enkelt og greit fordi de hadde finest bilder på hjemmesiden sin, engelsktalende lærere og enkel veiforklaring. ( :D )

Det var lett å finne akademiet og vi ble møtt av fantastiske Jay (dagens lærer) og hennes søte kokkeassistenter. Det var også tre andre fra Taiwan der som skulle delta på samme kurs som oss. Det var en utrolig trygg og hyggelig stemning og siden vi hadde meldt oss på nybegynner kurs fikk vi masse hjelp. Jay demonstrerte først, før hun gikk rundt og hjalp oss og snakket MYE! Hun snakket flytende engelsk og var kjempe interessert i hvorfor to nordmenn hadde forvillet seg til Korea. Selve matlagingen er derimot ikke det jeg husker mest, men at jeg var dum nok til å lire av meg noen koreanske gloser for å så bli kryssforhørt i språket. De søte kokkejenteassistentene kunne minimalt med engelsk, og ble helt i hundre når de forstod at jeg forstod og kunne snakke litt koreansk med dem. Matlagingskurset gikk over til språkkurs for min del og jeg blir andpusten bare jeg tenker på det. Jeg visste at 6 år med koreansk drama ikke var forgjeves! :D :D :D

1

Inngangen til akademiet. 2 3

Siden vi meldte oss på nybegynner-kurset hadde Jay gjort klar kimchien til oss, slik at vi bare trengte å stappe kinakålen full med fyll.  Å gjøre det fra bunnen av tar flere dager.
4

Klargjøring av kålen før den legges i salt vann i ca et døgn.

5

Jay demonstrerer hvordan man påfører sausen/ingrediensene. 6 7

To gladlakser fra Norge! :D

8

Tid for gruppebilde og oppstilling av resultatet til meg og Yngve. Bulgogi og kimchi er servert~!

Vel Kimchien ble vakuumpakket rett etter bildet, for den skal stå og godgjøre seg i 1-3 år! Siden jeg var usikker på om flyplassen i Tyskland ville slippe meg inn i landet med 1 kg klissete kål, donerte jeg kimchien vår til den søte vaskedama på hotellet, som forøvrig ble kjempe glad.

Litt bonusbilder fra mobilen:

9

Til slutt fikk vi selvsagt smake på maten vi lagde, akkompagnert med hjemmelaget kimchi og koreansk brun ris fra akademiet.
10Etter kurset fikk vi utdelt diplomer på vel utført matlaging! :D

Om dere noen gang forviller dere til Seoul, så anbefaler jeg Food and Culture Academy på det varmeste :)
Se mer informasjon på hjemmesiden deres: http://koreanrecipe.co.kr/ 

 

1 person liker dette.

6 Responses to Dag 4: Matlagingskurs i Seoul

 • Vel var jeg ikke sulten nok fra før ble jeg jo det nå._.. Og vel med tanke på at du kan kommunisere med de på koreansk betyr jo ikke akuratt at du ser for lite kdrama?:P Men smart og ta muligheten til og lære litt og når man er på tur om kulturen der du er ^^. Og vel ser jo og utrolig morro ut ^^. Til og med offisielt diplom og greier ^_^. Ser godt ut gjør det jo og ^^.

  [Reply]

 • Slapp av Erik :D vi kan lage bulgogi og kimchi til deg også! :D Så slipper du å sulte ihjel!

  [Reply]

 • Haha! Beklager det, Erik! :D Var ikke meningen å gjøre deg sulten midt på natta. Klart vi kan prøve å lage koreansk til deg en dag. Nomnomnom! Du må vente minst et år på kimchien da, men bulgogien kan vi få til på én dag. Haha :D

  [Reply]

 • Ååh så gøy! :D Så flinke dere er! Utrolig artig å gjøre sånt når man først er på tur :)

  [Reply]

 • Tusen takk, Charlotte! ^-^

  [Reply]

 • Har aldri heilt forstått kva kimchi er. No forstår eg litt meir, då!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tonje

Tonje Tonje Tonje

Her skal det da stå litt om meg etterhvert. Jeg vet ikke helt hva jeg vil skrive bortsett fra at jeg heter Tonje og er 25 år.

Om du leser dette nå, betyr det at du har klart å forville deg inn på en side som er langt i fra ferdig.

Kom gjerne tilbake litt senere <3

Instagram